Bouwblog 2

Het is al even geleden dat we jullie op de hoogte stelden van ons plein. Maar we zijn natuurlijk ook druk bezig met de bouw van onze creatie “Hoort, hoort, zegt het voort!” We hebben de afgelopen weken niet stil gezeten!

De constructie palen staan, en er is al de nodige vormgeving aan de wagen gelast. De huisjes aan de voorkant hebben hun contouren gekregen, daar moeten alleen nog de laatste details in aangebracht worden. Dus er kan al bijna gefoamed worden aan de voorkant van de wagen! Je ziet al dat de stadsomroeper steeds meer vorm begint te krijgen. De handen van onze omroeper zijn al bijna af, en kunnen binnenkort geplaatst worden. ook schiet het op met de bel. De hoofdlijnen van de molen staan al, en bijna alle huisjes aan de achterkant zijn al bijna af. Verder is er al druk overleg geweest omtrent de beweging, welke we samen met Harold lassche verder uitwerken. Het gaat dus voorspoedig!

Natuurlijk ook even een update van ons bloemenveld. Al het onkruid is zorgvuldig verwijderd, en de eerste knopjes beginnen al te komen. Onze veldploeg heeft staanders gemaakt voor om de dahlia’s, hierin kunnen we touwen spannen om de dahlia’s bij elkaar te houden. Ons bloemenveld staan er supermooi bij, dit komt door onze geweldige Veldploeg!!

Verder hebben we op onze vernieuwde bouwplek de gereedschapscontainer verder ingericht, en tussendoor hebben we zelfs nog ons onderkomen aangepakt. We hebben en ander keukenblok op de kop kunnen tikken. Natuurlijk is het oude keukenblok uit de keet gehaald, en is het nieuwe keukenblok op een andere plek in de keet geplaatst. Hierdoor hebben de dames van de catering straks een betere, grotere en een mooie “werkplek”.

Zaterdag 29 juni was het dan zover, het maken van het dak voor de tent. Met de materialen van Drogt spandoekservice hebben we ons dak kunnen realiseren. Dit ging voorspoedig door de ruime opkomst. We hebben ons dak met sjorbanden vast gemaakt aan de betonplaten. Zelfs hebben we nog tijd gehad om onze priktent te voorzien van een zeil. Deze zijn vastgezet met sjorbanden. Maar op onze bouwplek lagen ook nog olievaten met beton erin. Deze waren uit de grond getrokken toen we het plein aanpasten. Deze vaten moesten nog wel in de grond. Dus zijn er doordeweeks, en afgelopen zaterdag gaten gegraven om ze in te doen, Natuurlijk zijn ook deze de grond ingekomen, zodat onze tent straks dubbel gezekerd is.

Aankomende week gaan we verder om de zeilen om onze tent te krijgen, en om onze creatie “hoort, Hoort, zegt het voort!” meer gestalte te geven.